Epoksi
Dayanıklı, dirençli, pürüzsüz.
Epoksi Nedir?
Genelde iki bileÅŸenin (A+B komponentlerinin) reaktör veya sertleÅŸtirici ile karıştırılmasıyla elde edilen epoksi kaplama sistemleri, uygulamanın çeÅŸidine göre farklı kalınlıklarda rulo boya ve/veya multilayer, self levelling, anti-statik, mortar kaplama olarak uygulanır.
​
Uygulamanın yapılacağı alandaki kullanım koÅŸulları ve dış etkenler veya son kullanıcıdan gelen talepler göz önünde bulundurularak oluÅŸturulan kaplama sistemleri, mekanik yük, kimyasal dayanım, aşınma ve çizilme direnci gibi özelliklere göre sınıflara ayrılır. DoÄŸru bileÅŸenler bir araya getirildiÄŸinde, asit, alkali, baz gibi kimyasallara karşı koruma saÄŸlanır. OluÅŸturulan rijit, dersiz monoblok ve parlak yüzey sayesinde zeminin temizliÄŸi kolaylaşır, tozuma olmaz. Zemine dökülen sıvılar kaplamanın altına geçmez. Bu sayede döÅŸeme betonunuzun ömrü uzar.
Epoksi ÇeÅŸitleri
-
Self Leveling Epoksi Kaplama
(Kendiliğinden Yayılan)
​
-
Multilayer Epoksi Kaplama
( Çok Katmanlı )
​
-
Film Kaplamalar
-
Anti-Statik Epoksi Kaplama
​
-
Epoksi Mortar Kaplama
​
-
Antibakteriyel Epoksi Kaplama
​
-
Epoksi Rulo Boya Uygulamaları
Epoksi'nin Özellikleri
-
Hijyeniktir, tozumayan antibakteriyel ortamlar saÄŸlar.
​
-
Mekanik ve kimyasal dayanıklılığı yüksektir.
​
-
Ağır trafiğe ve darbelere dayanıklıdır.
​
-
Sıvılara karşı geçirimsizdir.
​
-
Yekparedir, her renk uygulanabilir.
​
-
Uygulama süresi kısadır.
​
-
Temizlemesi ve tamiri kolaydır.
​
-
Antistatiktir. (Bazı özel türleri)
​
-
Elektriksel yalıtkanlığa sahiptir
Epoksi Kullanım Alanları
Otoparklar, ilaç fabrikaları, hastaneler, ameliyathaneler ve yoÄŸun bakım üniteleri, gıda sanayi tesisleri ve ağır sanayi yapıları, spor alanları, squash salonları, oteller, soÄŸuk hava depoları, içme suyu ve atık su depoları, maÄŸaza, ofisler ve üretim yapılan her alanda epoksi uygulamaları yapılabilmektedir.